Tlumočení do francouzštiny

Tlumočení do francouzštiny
Tlumočnickéslužby

Kromě zvládnutí francouzského jazyků se tlumočník specializuje na technickou slovní zásobu příslušného oboru:
obchodní tlumočení (na veletrhu, telefonicky, přivítání zahraničních partnerů)
vědecký výklad (prezentace výzkumných pracovníků)
právní tlumočení (zastupování u soudu s soudním tlumočníkem), nebo hledání zahraniční partneru.

Tlumočení do francouzštiny

Jaké typy tlumočení nabízíme?

Styčný výklad

Styčný tlumočník, jak název napovídá, je odpovědný za navázání spojení mezi dvěma lidmi, kteří nemluví stejným jazykem. Řečníci by se měli zastavit, aby měl tlumočník dostatek času na překlad obsahu konverzace. Tato technika se obvykle používá v obchodních vztazích nebo na obchodních jednáních pro velmi malé skupiny.

Následná interpretace
Následný tlumočník má podobnou funkci jako styčný tlumočník. Je přítomen v blízkosti reproduktorů, sleduje obsah konverzace, dělá si poznámky, ze kterých překládá offline, shrnuje je, obsah řeči. Tato technika se používá hlavně v případech, kdy není příliš mnoho účastníků a kde je nutné přeložit do jazyka pouze stručné poznámky na místech, která nejsou vybavena pro simultánní tlumočení. Příklady: soudní zásah, tiskové konference, jednání, motivační výlety nebo školení.
Telefonické tlumočení

Telefonní tlumočník zajišťuje tlumočení po telefonu. Princip je jednoduchý: poskytovatel služeb uspořádá konferenci například telefonicky nebo Skype a spojí dva nebo více účastníků, kteří nemluví stejným jazykem, a umístí mezi ně styčného tlumočníka, který bude překládat postupně obsah. Služba je stejná jako styčné tlumočení, ale bez fyzické přítomnosti řečníků.

Visio-interpretace
Video tlumočení je významným vývojem v tlumočení po telefonu, což je možné pouze při rozsáhlém využívání vysokorychlostního internetu. Dnes jsou videokonference mezi dvěma nebo více účastníky nastaveny na internetu jediným kliknutím díky různým programům a nástrojům, z nichž některé jsou zdarma.
Získejte francouzské tlumočení ve vašem oboru

Pomůžeme vám s komunikací s Francouzi!